Een dieren verzekering

Zit je over een dieren verzekering na te denken? Dan moet je weten dat een hondenverzekering erg belangrijk is, omdat je hond een onderdeel van je gezin vormt. Je moet er natuurlijk toch niet aan denken dat je hond wat zal overkomen.

Juist daarom is een dergelijke verzekering erg belangrijk, want deze zorgt ervoor dat je trouwe viervoeter een goede medische behandeling krijgt mocht je hond het nodig hebben. Zo kan je hond ook ziek worden of een ongeval krijgen.

Mensen met huisdieren leven langer

Volgens wetenschappelijk onderzoek leven mensen met huisdieren ook langer. Mensen met een huisdier hebben minder last van stress, en door bijvoorbeeld het uitlaten van de hond krijgt ook het baasje een gezonde portie lichaamsbeweging. Uit onderzoek blijkt ook dat patiënten met een huisdier sneller herstellen dan mensen zonder huisdier.

De diergeneeskunde heeft zich de afgelopen decennia in snel tempo ontwikkeld tot een veel hoger niveau. Er zijn veel meer behandelingsmogelijkheden, maar die brengen vanzelfsprekend vaak meer kosten met zich mee. Strenge kwaliteitseisen aan dierenartsen en hun praktijken vragen om betere huisvesting en inrichting, beter opgeleid personeel, meer en betere nascholing, milieu-eisen enz.. Die moeten uiteindelijk door de cliënt worden betaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *