HDMI ARC kabel van RU Connected

ARC staat voor Audio Return Channel en het is een speciale functie voor receivers, home cinema systemen en televisies. Maar wat deze functie nu precies? Nou het zorgt er eigenlijk voor dat audio van de televisie via de aangesloten HDMI ARC kabel bij je speakers komt.

De audio van een receiver komt zo zonder extra kabels bij je televisies aan en omgekeerd. Nu kan het geluid dus beide kanten op. Daarnaast is het ook handig dat je het volume van de speakers nu vaak ook via de afstandsbediening van de televisie kunt besturen. ARC wordt alleen ondersteund vanaf HDMI 1.4 en beide apparaten dienen de zogenoemde ARC functie te hebben.

Wanneer kan ARC handig zijn?

Het is vooral interessant wanneer bijvoorbeeld je soundbar of home cinema system niet genoeg ingangen heeft. Het is ook een uitkomst voor mensen die niet zoveel kabels door hun kamer willen laten lopen.

Zo beschikken de nieuwere toestellen al over de zogenoemde ARC functie en het wordt steeds meer. Dit werkt meestal automatisch zodra de beide apparaten via een HDMI kabel van 1.4 of hoger aangesloten is. Het kan echter bij sommige modellen zo zijn dat er via de instellingen nog iets aan of juist uitgezet moet worden.

Voor meer informatie kun je het beste de webwinkel van RU Connected bezoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *